Nejdůležitějším pilířem jsou chovatelé. Charakterizují se odbornými znalostmi, zkušenostmi a osobní zralostí. S vysokým nasazením věnují většinu volného času nejen vlastnímu chovatelství, ale také výstavám, péči o milovníky koček a o zákazníky.


Zajišťují, aby jejich chovná zvířata žila v harmonických skupinách uprostřed rodinného dění. Samozřejmě i mláďata vyrůstají v rodinném, domácím prostředí. Chovatelé je dobře připravují na každodenní život.  Takto jsou mláďata navyklá například zvukům domácnosti a nezpůsobí u nich paniku. Počet zvířat v chovatelské domácnosti je malý, čímž je zajištěna opravdu velmi individuální péče.


Když naše kočky ve věku od 12 týdnů odcházejí do nového domova, je chovatel už dlouho dopředu přesvědčen o tom, že kočka a majitel se k sobě hodí a že i  nové prostředí je pro kočku to správné. Chovatel také nejlépe ví, které kočky spolu harmonizují, v případě, že jdou do nového domova v páru.

Ať se jedná o výhradní pobyt kočky pouze v bytě, nebo zajištěný výběh, chovatel je novému majiteli k dispozici a zůstává jeho kontaktní osobou po celý život kočky.


Chovatelé a milovníci thajských koček, sdružení v ITC jsou  v těsném vzájemném kontaktu. Zkušenosti a nové poznatky jsou průběžně vyměňovány - ku prospěchu a radosti koček i jejich majitelů. Každoroční setkání se konají ve znamení vzájemné výměny přes státní hranice.


Aby jste se dostali na přehled ITC chovatelů, klikněte prosím na obrázek:

International Thai Cats

Jsme nezávislá komunita chovatelů a milovníků thajských koček na mezinárodní úrovni.