Het bestuur van de ITC bestaat uit drie gelijke leden die alle taken samen uitvoeren. Ze verdelen onderling speciale taken, waarin ze elkaar aanvullen maar ook kunnen vertegenwoordigen. Voor de fokkers van ITC zijn alle drie de leden van het bestuur eveneens contactpersonen. Alle beslissingen worden bij meerderheid genomen en door iedereen ondersteunt.

Fokkers  van de ITC zijn allemaal volwaardige leden van een fokhuishouden waarin ten minste één persoon lid is van een geregistreerde kattenvereniging. Alle fokkers gebruiken Thaise katten of Thaise katers om volgens de ITC richtlijnen te fokken.

Liefhebbers binnen ITC zijn personen die niet van plan zijn om te fokken, maar die de doelstellingen van ITC nastreven volgens deze richtlijnen. Liefhebbers hebben de mogelijkheid fokker te worden.CAROLA HOPFE

Bestuur

Taak: Fokkerijbeheer

MICHAELA KAISER

Bestuur

Taak: Communicatie en internationale contactenCATHLEEN ZELLMER

Bestuur

Taak: Kattenverzorging en gezondheid               

UTE GEIGER

Taak: Penningmeester


.

Taken van het bestuur.


Taken van het bestuur.

Het bestuur voert organisatorische taken uit en coördineert de samenwerking tussen de fokkers.

Naast deze organisatorische taken binnen de ITC, zal het bestuur de verantwoordelijkheid nemen over representatie- en advertentietaken en vertegenwoordigen ze het werk en de belangen van de ITC extern.

Het bestuur analyseert de fokresultaten met de bijbehorende evaluaties of conclusies. Bijzondere aandacht wordt besteed aan het gezondheidsaspect van de fokkatten en hun nakomelingen. Het bestuur deelt daarbij de nieuwste wetenschappelijke bevinden en specialistische informatie met haar leden.

Het bestuur geeft een uiteenzetting van zijn werkzaamheden, resultaten in de fokkerij en naleving van de richtlijnen op de algemene vergadering.

Allen leden van het bestuur bieden advies en hulp waar nodig aan al haar leden.


Taken van de fokkers.

De belangrijkste aandachtspunten van de ITC zijn haar fokkers. Een fokker van ITC wordt gekenmerkt door vakbekwaamheid en volwassenheid.

De fokker is verplicht om het bestuur van ITC te informeren. Dit geldt in het bijzonder voor: ziekte & defecten; daarbij vervalste of foutieve stambomen en het genetisch potentieel van de kennel.

De fokkers van de ITC nemen hun verantwoordelijkheid in het bijhouden van hun professionele kennis.


Taken van de liefhebbers.

De liefhebbers is een belangrijk onderdeel van de ITC, zij ondersteunen de fokkers en geven inzichten in de ontwikkeling van hun Thaise kat. Liefhebbers kunnen deelnemen aan tentoonstellingen en evenementen van de ITC; ze zijn via hun fokkers betrokken bij het groepsleven.

Op elk gevraagd moment zal de fokker of ander lid van de ITC advies, informatie en ondersteuning bieden. Andere plannen en doelstellingen worden met de tijd met de liefhebber gedeeld.

Liefhebbers en fokkers werken op een juiste en vertrouwelijke basis samen.

International Thai Cats

International Thai Cats ( ITC) is een onafhankelijke organisatie van fokkers en liefhebbers van de Thaise kat op internationaal niveau.